Hold karakteristik

I Esbjerg Cykle Motion starter træningen med at dagens kaptajn fører samtlige fremmødte ”ud af byen” i et moderat tempo hvor der er mulighed for at varme lidt op inden holdet efter ca. 3-5 kilometer gøres et kort stop hvor kaptajnen deler holdet op i 2 grupper alt efter form og ønsker, holdene starter derefter dagens træning med en afstand af ca. 3 minutter.

Kaptajnen har som udgangspunkt altid ansvaret for det langsomste hold og kan i den forbindelse udnævne en ruteansvarlig til det hold som starter først.
Vi kalder først startende hold A/B-holdet og sidst startende for C-holdet.

 
Hvem kører hvor?

A/B-holdet er for den erfarne rytter som gerne vil køre stærkt og langt.
Rutekaptajnen, som har lagt ruten hjemmefra, vil sandsynligvis indlægge nogle forskellige øvelser såsom flere omgange med intervaltræning, skiltespurter og deslige på dagens tur.

Onsdags træningen vil have en varighed af 2 timer     
Om søndagen vil varigheden af træningen være 3 timer.
Træningen vil blive afviklet med en forventet gennemsnitshastighed på +28 km/t

 
Ryttere som kører på C-holdet er erfarne ryttere og nye ryttere mellem hinanden, rytterne lærer gerne fra sig og giver gode råd til de nye ryttere som starter op på holdet inden de rykker op på A/B-holdet.

Onsdags træningen vil have en varighed af 2 timer
Om søndagen vil varigheden af træningen være 3 timer.
Træningen vil blive afviklet med en forventet gennemsnitshastighed på mellem 23 og 27 km/t

I forbindelse med at C-holdet er det hold som nye medlemmer samt medlemmer på prøve starter på har rutekaptajnen en stor opgave med at orientere de nye medlemmer om klubbens køreregler samt etiske regelsæt.

Fælles for begge grupper gælder at det er kaptajnens opgave at sørge for at alle kommer hjem i god behold, og synes man, at farten er for høj, har man som deltager pligt til at give kaptajnen besked herom, så han har mulighed for at tilrettelægge farten derefter.

Det er ligeledes kaptajnens opgave at opdele holdet i 2 grupper, såfremt dette er et ønske fra deltagernes side således at der dannes et hold hvor farten er fri i denne gruppe.

Tirsdags-holdet: 

Ryttere på tirsdags-holdet kører meget socialt og sørger altid for at alle kommer med retur til klublokalet efter endt træningstur.

Tirsdags-holdet kører træningsture, alt efter årstiden, på mellem 2 og 3 timers varighed, dagen startes dog med en omgang morgenmad i klublokalet ligesom rytterne, efter endt træning, vender tilbage til klublokalet og nyder en øl eller sodavand.

Deltagere på tirsdags-holdet betaler kr. 20,00 pr. gang til forplejningen.

 Lange træningsture:

Flere gange i løbet af sæsonen arrangeres der, i samarbejde med SGI Cykling, længere træningsture hvor distancerne varierer fra 120 - 200 km turene øges med et par timer hver gang der køres disse lange ture. Turene oplyses på hjemmesiden i god tid inden afvikling med startsted, rute, tidspunkt samt navn på ruteplanlæggeren.

Vintertræning:

Når sommer bliver til vinter fortsætter træningen uofficielt på raceren om lørdagen for medlemmerne, nærmere info vil fremgå af klubbens hjemmeside. 
Også omkring vintertræning har de 2 klubber Esbjerg Cykle Motion og SGI Cykling et samarbejde, dette udgår dog hver gang fra SGI`s start adresse og foregår søndag formiddag, mere info vil blive meddelt via klubbens hjemmeside.  

 

                

 
 
 
 
 
 
 

Vores Sponsorer